25. Međunarodni festival malih scena i monodrame

Javna ustanova za kulturu Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo sa ponosom najavljuje održavanje 25. Međunarodnog festivala malih scena i monodrame. Ove godine  Festival će se održati u periodu od 16. do 18. decembra. Kao organizatori potrudili smo se da ovaj značajan jubilej bude obilježen onako kako ovaj Festival, i njegova vjerna publika zbog koje postoji i zahvaljujući kojoj traje sve ove godine, to i zaslužuje. Nažalost, zbog trenutne situacije uzrokovane pandemijom virusa Covid-19, ove godine prinuđeni smo održati Festival poštujući sve mjere opreza koje su još uvijek na snazi.

Prema tome, Festival će biti održan u skraćenom izdanju, sa učesnicima iz Bosne i Hercegovine i ograničenim brojem posjetilaca ali smo se potrudili da sve predstave i monodrame koje će se naći u zvaničnom takmičarskom programu Festivala budu prenošene UŽIVO online preko Facebook i Youtube platformi u HD rezoluciji za sve one koji ne mogu prisustvovati izvođenjima u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo. Iz ovih razloga, ove godine smo se po prvi put odlučili omogućiti našoj vjernoj publici da uzme učešće u izboru najbolje predstave i monodrame Festivala putem online anketa.

Smatramo da kultura mora opstati u našem gradu u svim okolnostima pa i ovim pandemijskim jer je umjetnost nasušna duhovna potreba, pogotovo u ovakvim izazovnim vremenima.

Vaš Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo