О нама

Јавна установа  за културу Културни центар Источно Ново Сарајево основан је одлуком Скупштине општине Српско Ново Сарајево број: 01-013-300-08/03 од 21.02.2003. године и уписом у судски рагистар уложак бр. 3-36 од 05.03.2003. године.  Скупштина општине Источно Ново Сарајево на сједници одржаној 02. марта 2012. године донијела је Одлуку о измјени Одлуке о оснивању ЈУК Културни центар Источно Ново Сарајево број: 01-022-13/12.

Културни центар Источно Ново Сарајево се налази у објекту који је власништво Општине и дат је на коришћење овој културној установи.  Адреса: Стефана Немање број 6.

Јавна установа за културу Културни центар Источно Ново Сарајево посједује технички опремљену  салу са 200 мјеста, те галеријски простор у коме се организују изложбе ликовних и других радова. Поред тога, Центар посједује и канцеларијски простор у недовршеном дијелу објекта гдје се налази велика позоришна сцена у изградњи

ДИЈЕЛАТНОСТИ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА

Културни центар је опремљен за извођење различитих културних садржаја, те организацију и реализацију презентација, промоција, семинара, округлих столова и сл. Установа је регистрована за обављање сљедећих дјелатности:
59,41
дјелатност приказивања филмова
90,00
креативне, умјетничке и забавне активности
90,01
извођачка умјетност
90,02
помоћне дјелатности у извођачкој умјетности
90,03
умјетничко стваралаштво
90,04
рад умјетничких објеката

Тренутно Центар ради редовно у оквиру планираних активности и регистрованих дјелатности. Приоритет у формирању програмске шеме Културног центра је да се омогући друштвени и културни напредак локалне и шире заједнице. Квалитетан, препознатљив и богат културно – умјетнички програм се настоји развити активним учествовањем локалне заједнице, посебно младих у културним и друштвеним активностима, те подстицањем њиховог стваралаштва.

Културни центар организује и суорганизује пригодне програме у склопу обиљежавања републичких, општинских и других празника и даје подршку свим важнијим културно – умјетничким и забавним манифестацијама које се организују у нашем граду. Најзначајнија годишња манифестација у организацији Културног центра Источно Ново Сарајево је  Међународни фестивал малих сцена и монодраме. Већ 23. године успјешно се одржава овај Фестивал, који позоришни стручњаци убрајају међу најбоље манифестације у Републици Српској, али и у окружењу.